Friday, April 24, 2009

terkejutkan deeya

Wallaweiiii! sori la sebab lame tak updated.... kalau setakat updated gambar je takde cerite tu bukanlah blog namenye...tu FOTOPAGES! wekekeke! ok, hari ni 31 march 2009. Hari yang sangat memenatkan untuk aku. Pada awal pagi(tapi sebenarnye tengahhari) .aku dan wiwit ade outdoor shoot bername Syima kat putrajaya. Best sebab ape yang gambar aku harapkan semua dapat...kecuali idea asal sebenarnye tak kesampaian nak buat. takpe ramai lagi nak buat outdoor. abis shoot kul 5. ok, terus ke cerite sebenarnye yang aku nak cerite, ari ni planning nak buat surprise party kat awek mike iaitu deeya. mastermind untuk plan ni mike n kawan deeya yang pakai spec tu, (lupe name dia). aku n wiwit terus ke mid valley sebab kat situlah kejadian itu akan berlaku.

sampai kat sane setahu aku yang dah ade tunang aku, am n mike. tapi plan berjalan, mike akan buat2 kuar ngan awek dia jenjalan yang tak tau arah. aku ngan wiwit gi test 70-200mm IS dulu. uish! memang terbaik beb warne dia. pastu baru call diorang n jumpe kat KFC. port baek punye, belakang sekali. ahhhh! straight to the point la .ok sekarang dah pukul 8.30. sambil semua menurunkan ucapan kat kad besday yang bapak besar tu, kawan deeya 3 orang pun sampai. makanan semua dah ready. ok call mike cakap semua dah ready.

Jam menunjukkan pukul 9.10 malam. dah nampak dah deeya...deeya menuju ke arah kitorang. tapi still tak sedar. pastu..pastu..pastukan.....pastu...SURPRISEEEEE!!! semua jerit... termasuklah pekerje2 KFC kat situ. memang meriah... sambil tersenyum lebar deeya, diikuti senyuman dari mike yang amat gedik sekali. oooo, ramai beb yang datang, serius! cetroy, izani, mimi, 3 kawan deeya dari UM, wiwit, nuax, hmmmmm...saper lagi yek aku tak sebut? tunang aku, aku, am, mike. Opssss! tu baru surprise yang pertama.... ade lagi beb..... jeng3! tetibe ade orang tegur deeya dari belakang..... MasyaAllah! Parent dia n adik dia pun datang joinnnn! pergghhhhh! Plan memang terbaek beb! Diorang join the party. Ayam berlambak beb.... suke hatilah sorang nak berape pun..tetap tak abis... Ooo, besday kek ade 2, satu dari kitorang n satu lagi dari parent deeya. pastu deeya dapat patung. ade 2! tapi dalam folder aku, photographer amik gambar patung tu dalam posisi lucah. so, aku tak dapat nak publish kat sini untuk tayangan awam. Cet roy n the gang kene gerak awal sebab diorang naik tren.... yang kelakarnye tentang cetroy.... dia punyelah nak buat surprise kononnye nak sampai awal... tapi dia pergi pulak KFC kat PWTC....apo kono eh jang?

last sekali edisi menapau ayam2 dan kek. wiwit berjaya bawak balik 9 ketul ayam. heheh! sebab bebudak umah dia ramai bole habiskan. pastu sesi amik gambar kat depan KFC menandakan penutup acara. eh, biler aku tgk balik gambar ni, baru aku perasan, cetroy tak balik awal la...huhuhuhu! ok ok, selosai dah majlis ni haa.... aku macam biase tak suke balik umah awal. aku punye idea tengok wayang la ape lagi. ok, selepas mike dah selesai ngan deeya, semua ikut haluan masing2. aku, tunang aku, mike n am gi usha tiket wayang kat GSC tu. aduh! semua cerite start lambat. aku ajak diorang tgk kat klcc la. dah sampai parking ni...jeng3. "BEB! kunci kete aku kat wiwit dohhhh! " leceh siut. nasib baiklah wiwit ngan nuax belum gerak lagi. peuwwww! ok, dengan ajunye aku drive ke KLCC.... sampai naik lift terus dan slepas tu....jeng3 lagi.....TGV dah tutup sebab takde tayangan midnite....terbaek beb! last choice... jom ke pavilion.... ahha! aku lupe la beb cerite ape yang kitorang tgk.... wei mike, am, wani...cerite aper yek kite tgk? isk! sakit hati aku memikirkan nye! tapi beb...tapi...kan tapi..... dapat jumpe artis putih melepak ni beb! NASHA AZIZ! auuuwwww! putihnye dia ni... mike ngan am dah macam paparazi dah ngan camere SLR di tangan. tapi tak dapat....boifren baru nasha kot yang macam gese-gese nasha masuk wayang cepat. melepas..... OTW nak masuk wayang tu, terserempak sekali lagi....Mike dengan buat muke macam peminat fanatik tu, terus menanya.... nak amik gambar ngan kak nasha bole? nasib baik dia sporting. mike amik gambar dulu, pastu am, pastu tunang aku...aku tak.....sebab aku rase tunang aku lagi comel kot....wekekeke! bodek!
Am dengan gya profesional mencari focus atas bawah sampai kak nasha cakap "dik amik half je dik" ye la nasha pakai suar pendek mase tu...tapi yang kak nasha tak tau, Am pakai Wide lens mase tu..huhuhu! still nampak full. gambar tak bole publish sebab aku still respect nasha aziz...hehehehe!!! ok...aku still memikir cerite ape lah yang aku tengok malam tu.....hmmmmmm!

Wednesday, March 25, 2009

surprise Mike!!!!!

Hahahahaha! antara surprise party yang aku suke..... mastermind dia aku laaaaaaaaaaaa!!! hahaha! ok mike, kalau ko bace ni, inilah cerite sebenarnye! Ingat tak mase kite makan kat maju junction tu aku ade mintak nombor deeya...kononnye aku nak tanye pasal UM, nak tempah hostel untuk band camp kat sane...kononye laaa..!!! aku cakap kat ko, "ko tau tak macam maner nak cakap? kalau tak biar aku je call deeya"...jeng..jeng....peringkat pertama selesai selepas ko bagi nombor deeya..yahoo! Aku pun call deeya... aku tanye dia dah ade plan belum untuk besday mike....dia kate belum....aku pun cakap kat dia suruh ajak mike celebrate ngan dia...beb, ape ape hal mesti sambut ngan awek dulu beb, baru ngan kengkawan...betul tak? Tapi plan hampir musnah apabila mike cakap dia ade pergi shooting jaga konti untuk telefilem kak Ogy tu.... tak menentu plak tu bile habis... isk isk! ...tapi aku biaselah....nak jugak plan ni jadik.

Aku cakap kat deeya, plan on. buat sampai jadi. Tak silap aku malam tu ade futsal kan....? yeke? tak ingat lah..... tapi yang aku sure malam tu mike tido umah aku. selepas hantar tunang aku pulang dalam otw balik tu...ahha...deeya call mike kat dalam kete.... aku pun dengar je la.... Mike cakap "I tak tau sayang habis b habis kul berape... b try k! b kerje bawah orang....b sayang u, luv u very much!" lebih kurang macam tu la. heheh, kalau aku tambah tu hanya semata2 nak buat korang tersenyum..huhuhu! lepas hang up phone, mike cakap kat aku " Esok besday aku dol, awek aku ajak aku kuar, tapi camne"... aku pun melayan la... "ala, awek ko mesti paham, tapi ade mase ko kuar beb ngan awek ko, lame ko tak kuar ngan dia" eceh, pandai aku berdrama.

ok, tibalah di hari kemuncak! aku call semua geng geng, set time ngan diorang. macam biase jugak aku yang akan pick up diorang. Wiwit, nuax , am dan tunang aku ikut aku. kitorang pegi redbox awal. pukul 11malam kitorang masuk. dah masuk tu masing2 capai microphone dulu la. ade sejam lagi tu... yang tak sampai lagi cetroy, izani dan pejal. pukul 1130 deeya call aku. aku cakap, takpe kalau dah sampai masuk je bilik 45, kalau tepat kul 12 nampak plak nak surprise. ahha... kitorang semua dah menyorok tepi dinding.... ahha..dah nampak! SURPRISEEEEEEEEEEE. memang jadi beb. sebab deeya cakap dia ajak karaoke ngan kengkawan dia..bukan ngan kengkawan mike....lu kena bebb! tgklah muke mike tu.... tapi ape yang kurang yek? hmmm...ooooo cetroy, izani n pejal tak sampai lagi..... huhuhu! 5 minit selepas tu cetroy call...aku cakap kat bilik 45. aku suruh mike n deeya sorok dalam bilik air...oooo, bilik karok kitorang tu ade bilik khas...best wooo! pastu diorang bertiga masuk, aku buat buat macam deeya call aku. aku terus suruh diorang bertiga sorok belakang pintu kononnye nak surprisekan mike. pastu ngan perlahan mike ngan deeya kuar then SURPRISEEEE buat kali kedua. muke pejal memang macam terkene habis la...hahahaha. padan muke korang, sape suruh lambat.

tteapat kul 12, orang redbox pasang lagu besday yang diulang 3 kali.... sampai orang tu bawak kek...romantik beb... adegan suap menyuap berlaku...mase tu lah, aku, am n pejal kasi tonyoh muke mike ngan kek....hhahahahaha!! best best! comey muke ko mike.

selepas tu kitorang karaoke seperti biase dan juga luar biase.... kitorang pilihkan lagi feveret mike iaitu 'Elegi Sepi'.....hahaha, macho tapi hati kristal siut! antara lagu hits dari kitorang ialah 'I want it that way, show me the meaning of being lonely dan larger than life by backstreeboy'... pastu dah lewat lewat tu banyak lagu nasyid. kitorang karok sampai kul 4 pagi beb.... tapi, memang best punnnnnn! besday saper plak selepas ni...? hmmmm...tungguuuuu!

Tuesday, March 24, 2009

Whitesignature Crew


Tak silap aku Whitesignature dah established sejak 2006. Pada aku, aku patut berbangga sangat sangat.... WS ni label aku cipta untuk photography aku. Ramai orang yang confuse tentang WS dan Cintadanmereka. :) sekarang aku nak jelaskan sikit... Dulunya aku campur adukkan artwork graphic aku dan artwork wedding dan lain lain lagi. Cintadanmereka(C&M) adalah khas untuk weddings only. name pun dah cinta, cinta itu kasih, kasih lahirkan sayang, sayang adalh dari mereka, dan mereka adalah sebahagian cintadanmereka :) Bawah WS dulu ialah C&M dan Allodealova. Allodealova still ade cume aku lebih nak focuskan kepada C&M. Nak naikkan sesuatu name bukan nye hanya Sebulan. Tapi Bertahun. Untuk apa yang aku dapat sekarang, aku dah cukup berbangga. tak semua yang mengenali tapi at lease ade yang meminati artwork C&M. Tapi sekarang, aku nak share dengan kengkawan aku. aku nak besarkan lagi name Whitesignature tu. dan sekarang, bawah WS ade C&M, Cintaberbisik, MikeMurano, Tuai Concept, Persona Kasih, GreenGallery,Atinko dan ade sebahagian lagi. Semua ni dibawak satu name iaitu Whitesignature. Tapi WS tak pernah membataskan kreativiti diorang.

Aku tak tau samaada aku patut berbangga dengan diri aku atau tak, aku tak seperti Label2 photography gah yang lain. Diorang menyerap masuk hanya yang PRO sahaje untuk sertai label diorang. Pada aku, aku akan mengambil seseorang yang dalam hati dia ada minat mendalam dalam photography dan serius. Biar ambil masa bertahun untuk 'up'kan diorang, aku still akan tolong.

Aku suke lepak ngan bebudak WS. Kitorang ade agenda kitorang tersendiri..ade lawak kitorang tersendiri, ade ade je la kitorang ni. Kalau bole nak kongsi ngan ramai lagi. Kalau lepak ade la idea yang timbul. kitorang pun banyak berbincang untuk memajukan diri sendiri,. kalau korang nak join Warga WS pun bole... amat dialu-alukan.... tapi korang mestilah :

  • Pandai main Futsal denga cara yang berlainan
  • Berkebolehan main bowling walaupun lane dia kecik
  • SAngat merdu suarenye semase berkaraoke
  • Sentiasa buat surprise party untuk besday kawan
  • Suka makan Sup
  • Kalau korang buat lawak, pastikan lawak korang SAMPAI
  • Tolong pegang speedlite mase buat CLS
  • Tolong drive kalau allod ngantuk
  • Hormati orang tua
  • Mempunyai awek yang bertudung(kebetulan je)
  • Kalau ajak tengok wayang kene ikut
  • berkebolehan me'review' filem
  • ikut kalau kitorang buat trip
haa...kalau korang ade semua kat atas ni, memang cun. kalau korang ade yang kurang pun takpe, aku bole ajarkan...huhuhuhu! Website WS hampir siap....tunggu ye.... korang dapat tgk kelainan yang amat different lagi pada artwork baru kitorang yang masih dirahsiakan. dan aku akhiri ni dengan doa dan harapan WS akan tetap maju dan berkembang. Kita harungi kesusahan bersama dan manisnya kita bagi sama-rata. Aku sayang Whitesignature.

lame tak menaip ni haaa



Ape khabar korang semua.... banyak sebenarnye cerite yang aku tak updated. Antaranya cerite aku pergi Singapore. Ok aku cerite sketlah.... Aku ngan kawan aku, roz dan wan saje je pi singapore, sekadar makan angin. Bertolak dari KL ke johor pukul 12 sampai sane pukul 4. Kitorang park kete kat stesen bas je. Kalau bawak masuk kete ke singapore ade tax..pastu lambat progress. so naik bas... dalam perjalanan nak ke singapore tu 2 kali naik turun bas.... memula kastam malaysia..pastu kastam singapore.... adoi! yang nasib baiknye aku, pasport aku betul2 dah nak abis tempoh..so, aku saran kat korang, make sure check tarikh luput pasport korang beb.... pastu mase nak naik bas kali kedua kat kastam singapore tu, kitorang tersalah naik bas. bengong betul. kawan kitorang acoi memang bekerje kat singapore dah tunggu kitorang dah... bas tu hantar sampai stesen MRT maner ntah..aku lupe name dia.... pastu dengan perasaan yang tak berape sure ni, muke kitorang betul2 dah macam pendatang tak bertempat dah ni, nak call kawan kitorang, sorang pun hp takde roaming...mampos... nasib baik, tetibe dapat pulak si acoi tu call kitorang...dia cakap ngan roz. pastu roz cakap beli tiket MRT ke Bukit Junction... sebelum tu tgk la peta, carik berape ringgit...ops, Singapore dollar harge tiket ke sane.... yang bestnye takde pulak name bukit junction...adoi, macam dah kene tipu je ngan acoi tu.... aku pun pergi ke kaunter tanye mane bukit junction... rupenye si roz tu telinga dia terbaekkk... name sebenarnye Bugis Junction...adoi! pastu roz cakap "best siut, macamAmazing Race...kene survive sendiri semua..." macam Amazing Grace(lagu orang mati) ade la.

Perjalanan MRT 45 minit... nak tau tak dah pukul berape mase tu....? dah pukul 6...adoi... nak jenjalan ape kat singapore dah nak senje ni. isk isk! dah sampai kat Bugis Junction tu, best macam The Curve la kalau kat malaysia. tapi kat the curve takde awek awek macam kat bugis junction..huuhuhuhu!! cuci mata camtu je... aku tetap ingat tunang aku...:P kitorang jumpe acoi kat situ. PAstu dia nak belanje makan. aku cakap nak makan bende yang takde kat malaysia. pastu dia bawak pergi makan murtabak...ek elen. tapi beb, memang care beb murtabak dia... besar and sedap sangat, kenyang terus.... actually aku ade bungkus untuk kawan kawan aku kat malaysia, tapi bende tu akan sedap bile panas..so, aku makan la yang bungkus tu...sori guys:) next time k!

PAstu acoi bawak jenjalan...maksud aku BERJALAN KAKI sahaje keliling singapore tu...mak oii, longgar lutut. tapi tu la carenye nak menikmati keindahan negara orang.... acoi bawak ke pusat beli belah mustafa... nampak gaya macam mydin...tapi lagi best.... barang elektrik sangat murah kat situ.... aku suruh acoi bawak aku carik barang camere. jeng jeng jeng...jumpe satu, terus aku usha harge.... BEB!!! MURAH BEBBBBBB!!! Lens idaman aku selame ini yang masih belum jadi milik aku.... L lens 70-200 F2.8 harge dia SingDollar1999. kalau korang convert ke duit Malaysia harge dia RM5000. aku dah servey kat malaysia ...diorang jual RM6799....malampau siut peniaga malaysia ni.... kalau orang singapore RM5000 tu pun dah ade untung...apekah maksud RM6799....tu aku belum mintak kurang lagi beb kat mamat singapore tu..... aritu kalau aku angkat dia nak bagi SingDollar 1800.....best kan! takpe...aku akan mencapainya suatu hari nanti..but not yet!

oklah..tu lah tempat terakhir aku pergi kat singapore..pastu naik bas proses yang same...naik turun bas. sampai je kat johor dah boring.... tak sabar nak balik kl terus... esok tu mase otw balik kl....4/5 perjalan tu, aku tido......the end!

Thursday, March 12, 2009

Thursday, March 5, 2009

KE GENTING HIGHLAND..YAHOOOO!!!!

Beb! serius tak tau camner nak start cerite ni... jap, tgh pikir, ape yang terlintas kat kepale ni aku tulis terus. ok ok, camni cerite dia...

Tanggal 2 March 2009, pukul 9 pagi..aku kejut mike bangun mandi. siap la cepat wei, nak gi genting ni..adoi!!! mike ngan tunang aku wani, tido umah aku malam tu, so senang nak gerak sesame. dah mandi semua mak aku sediakan breakfast dah... roti boom...sedap woo, aku makan dua keping je. ok pastu jom gerak... naik teksi ke terminal putra gombak. Sampai kat situ kul 10.30...hehehehe, janji ngan diorang semua kul 10.. tapi, haram.... Am pun sampai same je ngan kitorang. ramai gak yang beratur nak pi genting aritu. tunggu sorang lagi tak sampai.... Nuaq oiii maner ko...? nuaq sampai dengan muke yang ceria lebih kurang pukul 10.50... still lambat tu tau! then aku ngan wani gi usha tiket.. mamat2 teksi kat situ dah offer offer dah.... Next bus kul 12 daaaaa.... nak tak nak, amik je! harge tiket RM42 tu pakej bus n cable car pegi balik n also All Park access... maknenye semua bole main nanti... tapi, kitorang amik untuk tarikh esok sebab nak main outdoor tu esok, hari ni nak rehat dulu kat hotel. wwohhhkeee ! bus dah sampai, jom pegiiiii!

perjalanan setengah jam je dah sampai stesen cable car..laju kan? pastu terus la kitorang naik cable car... jeng jeng jeng, masing2 kuarkan camere.... itulah senjata kami untuk hiburan..heheheh! dalam cable car mike pesan kat semua 'jangan bagitau orang yang dia ni first time gi genting'... aku ok je mike, your secret save with me! :) aku nak bagitau korang , mike sorang je dah banyak kali gi genting ni, kitorang yang lain first time....wuuuuu!!! sejuknyeeeee!!!
perjalanan cable car selame 15 minit je... tadi mase kitorang naik cable car, ade mamat nepal amik gambar kitorang pakai Nikon D200 tuuuuu! bile kite sampai kat stesen atas, gambar kitorang dah siap...gile kentang siut...pakai wireless! dia jual RM35.... memang tak beli la jack, kitorang nanti plan nak amik gambar mamat nepal tu tadi then jual balik gambar tu kat dia... bisnes2!

Setelah beberape kali tersesat naik escalator hingga ke casino...kitorang menghirup dulu udara segar dan sejuk di luar hotel genting.. tgk la keadaan kabus tu..tebal kan..... ok jom ke hotel.. aku dah suruh kawan aku tempahkan bilik untuk kitorang kat Theme Park Hotel. patutnye aku budget pegi dalam 10 orang... tapi 5 jhe yang jadi...so aku pun amik yang Family suite punye... RM170 je.... ok, dah amik kunci..jom! bilik kitorang bernombor 5242... WOW! best siut bilik ni. 2 katil besar siap ade partition 2 bilik.... selese abis la beb! sampai tu, kitorang rehat2 dulu, memang sempat la tido pun..... bole kate semua tido.... tapi tepat kul 3 perut aku dah bunyik...lapar beb! aku kejut diorang, taknak bagun siut semua...wei, genting la wei, rugi la mase berjalan.... pun diorang tak layan ..adoi! then aku tanye tunang aku lapar tak, dia pun kata lapar..so aku decide kuar ngan tunang aku je la... sebelum kuar aku bagi tau diorang. 'beb. aku kuar makan jap ngan wani'...hampeh...baru la sengsorang bangun nak ikut...!

kitorang gi makan kat tempat indoor... ape yek name kedai mamak tu? lupe la.. tapi dekat2 ngan umah hantu tu.... aku makan nasik briani, hot dog, ayam goreng.... air teh o ais.... tak silap aku, harge aku je RM18...mak oiii! nasib baik sedap... tapi dah name pun genting mestilah mahal.... makan makan, makan sampai kenyang! selepas tu kite gi usha wayang tgk kalau ade cerite best.... ok cun, semua cerite tak best..hahahaha! so Am memberi cadangan untuk main bowling... nampaknye semua tak menolak... kita amik sorang 2 games. Am cakap dia memang selalu main bowling, aku dah goyang dah..... Bola sekarang berada di tangan AM, dengan mata yang focus lalu Am hayun.....Memang Cun beb! salute ko Am, memang masuk longkang terus bola ko...hahahaha! aku ngan mike dah bantai gelak dah... masalahnye balingan kedua pun masuk longkang..aduyai...pastu Am salahkan Lane bowling tu, dia kate lane tu pendek....hahahaha! Tapi sori guys, malangnye dua dua game aku menang! huhuhuhu!
ok, dah abis bowling, kitorang pegi shoot kejap kat luar hotel, ade satu taman kecik, takdelah lawa pun taman tu, tapi, sekadar nak menghirup udara segar. ok, setelah mendengar azan berkumandang, barulah setan-setan semua balik ke hotel..hehehehe!! sampai hotel, semua layan baring dulu..TIBA-TIBA........

Mike ajak aku teman pegi lobi jap... buek ape yek? jumpe awek coffee bean ker? rupe-rupenye kawan kite yang sorang tu yang kata tak dapat datang buat surprise la konon....WIWIT tiba, sambil tersenyum puas agaknye.... terima kasih jugak la kat wiwit, sebab berusaha jugak untuk datang setelah sekian lama mike menghantar mesej kononnye Emo tu....huhuhu!
Pada malam tu bagi aku agak best, sebab aku jarang berkongsi idea-idea aku pada sesiape pun... kitorang lepak berborak dan bagi aku macam satu sesi 'brainstorming' . banyak idea yang timbul, daripada seruis, briliant sampai lah ke merepek punye idea. aku ajar diorang berimaginasi, sampaikan aku pun dapat satu idea baru...thanx guys! kita patut kerap buat brainstorming macam ni, baru kerje kita akan improve dengan fresh idea.... pastu barulah sengsorang nak mandi...

lebih kurang kul 10 malam, kitorang kuar carik makan... round dekat area hotel genting... hampeh, semua kedai makan tutup, nuaq la ni cakap kedai makan 24 jam.a doi! terus kitorang pegi indoor themepark.... takde idea nak makan maner, terus pegi kedai mamak yang same kite makan tghari tadi...huhuhu! memang dah tau dah mahal..alaaa genting...we already expect dah... lepas makan sambung buat shoot shoot lagi, samapailah sorang-sorang sakit-perut. yang tinggal, aku, mike n wiwit je...huhuhuhu. dah abis shoot kitorang balik hotel, no much activity that midnite..semua tido awal. actually ade lah cerite2 tentang kongsi2 tempat tido ni... biar mike je la cerite tek.... yang aku tau, mike kelihatan selese tido di carpet bawah... huhuhuhu! katil mike telah dirampas oleh wiwit n am...wekekekeke! nuaq memang kelihatan selese tido di sofa al sogood.

Sunday, February 22, 2009

A DAY TO REMEMBER

Tanggal 20.02.2009 : tarikh ini akan mengubah hidup aku untuk sementara..huhuu! Kalau nak tau ape yang jadi hari ni, jom bace sampai abis. Tepat kul 10 pagi, mak aku ketuk pintu kejut bangun. Yang bestnye kali ni, aku sangat tak liat tuk bangun. After mandi aku bersiap. Terus turun ke bawah. Mak ayah aku, abang aku semua dah siap dah nak bergerak ke Melaka. Tapi aku pergi sendiri.

Lebih kurang pukul 10.30 aku gerak. Aku nak pi amik wiwit dulu kat kondo dia. Pastu terus gi kolej. Semua anggota akan berkumpul disana. Aku sampai kul 11.15 camtu. Orang kedua yang sampai ialah cet roy. Actually, jadual perjalanan aku ari ni berpandukan kawan aku mike. Kene tunggu dia abis kelas. Dia abis kelas kul 12.30 tuuuuuuu! Adoi. Ok, after mike abis kelas, diorang nak makan plak… layan je la. Kitorang gi lepak kat ‘Dulang’. Mase lepak kat situ, baru lah anggota2 yang lain sampai, Nuaq, Yusri, Fendi dan Am. Join makan sekali. Lunch kali tu aku bayar, sbb memang dalam budget aku pun… huhuhu!

Perjalan Bermula

Kete aku dianggotai wiwit, mike n cet roy. Kerete kedua dianggotai yusri, fendi, nuaq n Am. Ade lagi satu kerete iaitu Roz, Wan n Burn(kengkawan sekolah aku dulu). Diorang gerak asing. Aku nak pendekkan cerite sebab cerite aku kat bawah ni panjang lagi..hehehehehe! ok, kitorang sampai kat melaka lebih kurang 2:50 pm. Aku terus ke hotel untuk check-in dulu. Kitorang duk kat King’s hotel. Aku tempah 3 bilik. Satu kete satu bilik. Kete Yusri terus ke umah awek aku. Hmmm, buat ape yek diorang terus gi umah awek aku? Ok, memula ingat nak lepak jap je kat hotel tu, pastu uncle aku call, dia dah sampai, so aku ajak dia datang rehat kat hotel dulu. Roz pun sampai same ngan uncle aku. Family aku tadi gerak ke Masjid Tanah dulu amik sedara mara aku kat sana.

Pertunangan Siapa?

Ok, dah tiba masanya. Hari ni aku akan kehilangan awek aku. Sebab….aku akan bertunang..:) hehehe. Aku maintain je. Takdelah nervous sangat, bukan kene soal ape ape pun. Pihak aku membawa 7 dulang dan dibalas dengan 11 dulang dari perempuan. Yang bestnye photographer aku ade 7 orang. Setiap sudut diorang shoot :P terkejut pihak keluarga perempuan. Diorang cakap, Mawi pun kalah. Beb! Jangan samekan aku ngan mawi la…. Aku kenal semua photohrapher aku, Mawi tak kenal pun photographer dia… hehehe!

Majlis berjalan dengan sempurna, memang agak meriah. Photographer semua mainkan peranan ngan baik. Penat mak aku nak menyarungkan cincin tu..huhuhuhu! WhiteSignature Photographer memang best! Jap lagi aku bagi link link page diorang. Kat sini aku upload sket je gambar, nanti gi kat page diorang k! Bakal Bapak Mertua ku memang sporting, perangai memang same ngan bapak aku. Majlis abis lebih kurang 6:45..majlis start tadi kul lepas Asar. After dah abis posing, tergedik-gedik, senget-senget, jerit roti same-same semua… kitorang pun minta diri balik ke hotel. Walaupun kejap, tapi penat beb!

Kat King’s Hotel

Sampai kat hotel semua terbaring dah… aiyoooo! Tapi kejap je penat tu. Mike selaku D.O.P mengangkat camere lalu suruh wiwit posing yang bukan-bukan. Kitorang buat teknik CLS Kat sebelah tu adalah hasil Mike shoot n edit. Memula 4 orang je yang semangat ni. Slepas tu, masuk plak Am ke bilik kitorang lalu join. Pastu sengsorang plak masuk …so, bilik aku menjadi markas untuk berkumpul. Hahaha! Rugi je sewa bilik sebelah….huhuhu! Pastu pastu, pastu kan..pastu, tak puas hati shoot dalam bilik, semua kuar bilik gi shoot dekat2 ngan tangga tu… ahha! Aku join kejap-kejap je. Aku tgk tv je kat dalam. Pastu selepas mandi lebih kurang kul 10 malam aku ajak diorang kuar.

Jenjalan di kota MELAKA

Gi amik awek aku dulu kat umah…eh, silap….tunang aku daaaaaaaaaa! Pastu kitorang nak pegi Dinner. Kitorang pegi makan kat ‘ASAM PEDAS POWER’. Haa, terletak di Jalan Hang Li Po. Beb, sekali try korang akan ingat sampai biler2 beb. PEDAS, tapi cunnnnnnn! Semua sekali yang join seramai 14 orang. Termasuk Roz, Wan, Burn, Aju n Jiha. Kitorang order 2 Ikan Pari, 2 ikan Sekop, Sotong masak tepung pastu sayur 2 jenis. Nasik 15 pinggan. Paling perform sekali makan ialah Nuaq n Mike. Huih! Berpeluh bebbbbbb! Ok cukup cukup, jom pi jalan tempat lain plak.

Kite ke JONKER WALK… kirenye ni macam Petaling street la kalau kat kl. Sampai disana ade satu peristiwa plak berlaku. Aju dah ngantuk sangat kot sampai kunci tertinggal dalam kerete. Auto lock plak…adus! Ramainye kitorang berkumpul kat situ macam dah ade kes eksiden la orang tengok..huhuhu! Wan memang pakar dalam ni, bukan pakar ape, berpengalaman tolong orang. Dia pergi jalan jalan carik dawai, jumpe plak tuuu..hebat! jolok jolok kat pintu driver tu, dalam 20 minit gak la. Aku plak tunjuk teror try bukak pakai kunci kat pintu satu lagi. Try punye try, DAPAT GAK BUKAK…aku pun menjerit ‘YESSS;…padahal bukan aku pun, cetroy yang dapat bukak tu..hahahaha! semua adalah kerana PAY FONG1.blogspot.com. Adoi lawak betul la…blum termasuk YEN lagi..huhu! ok kite berjalan ke JONKER WALK. Gerai semua dah tutup la beb. Tapi, lighting still ade, cun la plak lighting tu macam ‘Delighting you always’. Huhuhu! Macam macam pose, bergilir-gilir tapiiiiiiiiiii…… bateri camere aku abis. Tau tak macam maner bole abis? Sebab, banyak sangat shoot kat hotel tadi..eeee, geramnye…” Wiwit pinjam bateri jap”…ok thanx!

Selepas shoot kat situ gi shoot kat Funfair pastu terus gi Kat Kapal besar tuu..tak tau la ape name dia. Diorang semua turun pegi shoot akt tepi kapal tu, tapi, bukan shoot kapal pun..aiyooo! aju dah tido tak larat. Kawan sekolah aku yang 3 orang tu pun layan la jugak amik gambar pakai hp camere 5 mpixel tu..huhuhu! comel siut! Ok, semua dah keletihan nampak nye… kitorang sampai kat hotel lebih kurang kul 3 pagi. Yus, Fendi n nuaq dah pengsan terus masuk bilik. Yang kitorang plak, sempat layan UNO…huhuhu! Mike yang katenye dah lame tak main Uno akhirnye menunjukkan bahawe memang betul dia dah lame tak main…Mike Murano dah bertukar jadi Mike KalahUno..huhu! pastu kitorang semua tido kecuali mike. Semangat dia mengedit. Dia kate dia tido kul 7:15 pagi… sebab tu la dia paling lambat bangunnnnnnnnn..adoi! ok, sampai sini je la..aku catit lagi next entry k! :)

WhiteSignature Photographer own entry

Yusri - http://personakasih.fotopages.com
Wiwit - http://cintaberbisik.fotopages.com
Fendi - http://greengallery.fotopages.com
Am - http://tuaiconcept.fotopages.com
Khalid(me) - http://cintadanmereka.fotopages.com