Friday, April 24, 2009

terkejutkan deeya

Wallaweiiii! sori la sebab lame tak updated.... kalau setakat updated gambar je takde cerite tu bukanlah blog namenye...tu FOTOPAGES! wekekeke! ok, hari ni 31 march 2009. Hari yang sangat memenatkan untuk aku. Pada awal pagi(tapi sebenarnye tengahhari) .aku dan wiwit ade outdoor shoot bername Syima kat putrajaya. Best sebab ape yang gambar aku harapkan semua dapat...kecuali idea asal sebenarnye tak kesampaian nak buat. takpe ramai lagi nak buat outdoor. abis shoot kul 5. ok, terus ke cerite sebenarnye yang aku nak cerite, ari ni planning nak buat surprise party kat awek mike iaitu deeya. mastermind untuk plan ni mike n kawan deeya yang pakai spec tu, (lupe name dia). aku n wiwit terus ke mid valley sebab kat situlah kejadian itu akan berlaku.

sampai kat sane setahu aku yang dah ade tunang aku, am n mike. tapi plan berjalan, mike akan buat2 kuar ngan awek dia jenjalan yang tak tau arah. aku ngan wiwit gi test 70-200mm IS dulu. uish! memang terbaik beb warne dia. pastu baru call diorang n jumpe kat KFC. port baek punye, belakang sekali. ahhhh! straight to the point la .ok sekarang dah pukul 8.30. sambil semua menurunkan ucapan kat kad besday yang bapak besar tu, kawan deeya 3 orang pun sampai. makanan semua dah ready. ok call mike cakap semua dah ready.

Jam menunjukkan pukul 9.10 malam. dah nampak dah deeya...deeya menuju ke arah kitorang. tapi still tak sedar. pastu..pastu..pastukan.....pastu...SURPRISEEEEE!!! semua jerit... termasuklah pekerje2 KFC kat situ. memang meriah... sambil tersenyum lebar deeya, diikuti senyuman dari mike yang amat gedik sekali. oooo, ramai beb yang datang, serius! cetroy, izani, mimi, 3 kawan deeya dari UM, wiwit, nuax, hmmmmm...saper lagi yek aku tak sebut? tunang aku, aku, am, mike. Opssss! tu baru surprise yang pertama.... ade lagi beb..... jeng3! tetibe ade orang tegur deeya dari belakang..... MasyaAllah! Parent dia n adik dia pun datang joinnnn! pergghhhhh! Plan memang terbaek beb! Diorang join the party. Ayam berlambak beb.... suke hatilah sorang nak berape pun..tetap tak abis... Ooo, besday kek ade 2, satu dari kitorang n satu lagi dari parent deeya. pastu deeya dapat patung. ade 2! tapi dalam folder aku, photographer amik gambar patung tu dalam posisi lucah. so, aku tak dapat nak publish kat sini untuk tayangan awam. Cet roy n the gang kene gerak awal sebab diorang naik tren.... yang kelakarnye tentang cetroy.... dia punyelah nak buat surprise kononnye nak sampai awal... tapi dia pergi pulak KFC kat PWTC....apo kono eh jang?

last sekali edisi menapau ayam2 dan kek. wiwit berjaya bawak balik 9 ketul ayam. heheh! sebab bebudak umah dia ramai bole habiskan. pastu sesi amik gambar kat depan KFC menandakan penutup acara. eh, biler aku tgk balik gambar ni, baru aku perasan, cetroy tak balik awal la...huhuhuhu! ok ok, selosai dah majlis ni haa.... aku macam biase tak suke balik umah awal. aku punye idea tengok wayang la ape lagi. ok, selepas mike dah selesai ngan deeya, semua ikut haluan masing2. aku, tunang aku, mike n am gi usha tiket wayang kat GSC tu. aduh! semua cerite start lambat. aku ajak diorang tgk kat klcc la. dah sampai parking ni...jeng3. "BEB! kunci kete aku kat wiwit dohhhh! " leceh siut. nasib baiklah wiwit ngan nuax belum gerak lagi. peuwwww! ok, dengan ajunye aku drive ke KLCC.... sampai naik lift terus dan slepas tu....jeng3 lagi.....TGV dah tutup sebab takde tayangan midnite....terbaek beb! last choice... jom ke pavilion.... ahha! aku lupe la beb cerite ape yang kitorang tgk.... wei mike, am, wani...cerite aper yek kite tgk? isk! sakit hati aku memikirkan nye! tapi beb...tapi...kan tapi..... dapat jumpe artis putih melepak ni beb! NASHA AZIZ! auuuwwww! putihnye dia ni... mike ngan am dah macam paparazi dah ngan camere SLR di tangan. tapi tak dapat....boifren baru nasha kot yang macam gese-gese nasha masuk wayang cepat. melepas..... OTW nak masuk wayang tu, terserempak sekali lagi....Mike dengan buat muke macam peminat fanatik tu, terus menanya.... nak amik gambar ngan kak nasha bole? nasib baik dia sporting. mike amik gambar dulu, pastu am, pastu tunang aku...aku tak.....sebab aku rase tunang aku lagi comel kot....wekekeke! bodek!
Am dengan gya profesional mencari focus atas bawah sampai kak nasha cakap "dik amik half je dik" ye la nasha pakai suar pendek mase tu...tapi yang kak nasha tak tau, Am pakai Wide lens mase tu..huhuhu! still nampak full. gambar tak bole publish sebab aku still respect nasha aziz...hehehehe!!! ok...aku still memikir cerite ape lah yang aku tengok malam tu.....hmmmmmm!

4 comments:

  1. haha..sape suh pakai suar pendek kalo xnak tunjuk..haha

    ReplyDelete
  2. siott laaa..
    aku pun terjebak pikir citer aper yg kita tgk mlm tuh
    tapi yg pastinya kita nk tgk talentime mula2 tapi dah xbis...

    ReplyDelete
  3. kite tgk cerite shoppaholic laaaa

    ReplyDelete
  4. askum, abg khalid, saya nak reserve tarikh untuk wedding saya tahun depan boley?

    10.10.2010...

    saya dah emel..

    fara~

    ReplyDelete